Historien om Pentel

Historien om Pentel

Japansk kvalitet, teknologi og innovation siden 1946

Pentel er lig med innovative produkter af høj kvalitet – og sådan har det været siden virksomheden blev grundlagt i Tokyo i 1946 af Yukio Horie.

Pentels grundlægger, Yukio Horie

Yukio Horie havde en passion for skriveredskaber og hans drøm var at skabe redskaber til at udtrykke ideer og kreativitet, og gennem årene stod han bag flere banebrydende opfindelser – fx. den moderne filtpen.

Yukio Horie var præsident for Pentel indtil sin død i 2010.

Pentel er i dag et verdenskendt mærke, og vores sortiment rækker lige fra klassiske skriveredskaber over trendy markere til en bred palette af kunstnerartikler, der giver dig mulighed for at udtrykke din kreativitet.

Historien om Pentel - Oliekridt fra 1952
Pastellkritor från 1951

Navnet Pentel er en omskrivning af de engelske ord ‘Pen’ og ‘Tell’ – fordi penne fortæller historier. Både med bogstaver og ord, og gennem tegninger og illustrationer.

Godt håndværk går aldrig af mode

I Pentel er vi stolte af vores håndværk og de teknologier, vi har udviklet gennem årene. Vi sætter stor ære i, at vores produkter er blandt de bedste på markedet, og vi er stolte af de mange teknologier, vi har udviklet, og som har sat globale standarder for skriveredskaber af bedste kvalitet.

Pentel har altid været kendt for vores innovative produktudvikling, og mange af de teknologier, der anvendes i dag indenfor skriveredskaber, er baseret på Pentels forskning og udvikling.

Milepæle i Pentels historie

1960 – Pentel opfinder den første stiftblyant med fremføringsmekanisme
1963 – Sign Pen tager USA med storm
1972 – Den første Gel rollerball ser dagens lys
1975 – Pentels Brush Pen introduceres
1994 – Maxiflo pumpesystem introduceres
2001 – Den unikke Energel gelblæk bliver opfundet.

Pentel Sign Pen – Historien om en kultpen

Pentel fik verdens opmærksomhed i 1963 med den revolutionerende Sign Pen, som blev opfundet af Yukio Horie – Pentels grundlægger.

Pentel Sign Pen - S520
Pentel Sign Pen (S520)

Præsidentens favorit

Sign Pen skilte sig ud med sin stærke fiberspids, og da den faldt i hænderne på den amerikanske præsident, Lyndon B. Johnson, som gerne brugte den til at underskrive aftaler (og lave autografer), var en verdensstjerne skabt.

Sign Pen i rummet

Da NASA i 1960’erne drog ud i rummet på Gemini-missionerne, var Sign Pen med som astronauternes officielle skriveredskab.

En fiberpen kan nemlig – modsat kuglepenne, der er afhængige af tyngdekraft for at få blækket ned på kuglen – skrive fra alle vinkler, og altså også i vægtløs tilstand.

Pentel Sign Pen - NASA Gemini mission 1966
På billedet skimtes Sign Pen i skulderlommen på astronauten Richard Gordons. Han var pilot på Gemini 11s rejse i 1966.

Bæredygtighed i fokus

Bæredygtighed er ikke bare noget, vi siger.

Vores grundlæggende drivkraft er at skabe innovative, bæredygtige produkter af højeste kvalitet, og i Pentel har vi været miljø- og klimaforkæmpere siden dengang, hvor det ikke var noget, ret mange gik op i.

Vores bæredygtighedskoncept, Recycology, blev etableret allerede i midten af 1990’erne, og det er din garanti for et produkt, der er udviklet, produceret og distribueret med respekt for klima og miljø.

Recycology

Det grønne blad kan findes på alle produkter i Recycology-serien. Kig efter det, hvis du vil vælge et bæredygtigt produkt.

Alle produkter med Recycology-mærket:

  • Er fremstillet af mindst 50% genanvendte materialer
  • Har emballage er fremstillet af genanvendt materiale
  • Kan oftes genopfyldes med vores refills.

Du kan finde Recycology-mærkede produkter indenfor næsten alle kategorier.

Læs mere om Recycology >

Recycology

The Pentel Promise

Allerede i 1996 skabte Pentel Japan The Pentel Promise – det manifest, der stadig gælder i dag.

”Vi står altid inde for vores produkter. I tilfælde af materiale- eller produktionsfejl reparerer eller erstatter vi produktet med et smil – selv ud over den lovpligtige garantiperiode.”

The Pentel Promise, 1966

De fleste af vores produkter bliver produceret i Japan, Taiwan og Frankrig. For at sikre den høje kvalitet står vi selv for fabrikationen. Det gør, at vi kan garantere, at du får et produkt i en kvalitet og med en levetid udover det sædvanlige.

Alle vores fabrikker er certificeret under ISO 9001 Quality Management Standard, og de fleste desuden under ISO 14001 Environmental Management Standard.

Uanset om du skal bruge en whiteboard-marker, en kuglepen, en brush pen eller noget helt fjerde, så vælger du altid kvalitet, når du vælger Pentel.