Trendtema handlettering

”Det har jeg lettered.” Hvem havde for få år siden tænkt på, at denne sætning handler om en kreativ hobby. I dag er handlettering et af trendtemaerne på social media platformene, og anvisninger om kunstfærdigt tegnede skriftbilleder er også langt mere præsente i butikkerne end før.

Hvad er det, der gør det så spændende, og hvad er det rigtige værktøj til det? Handlettering-trenden vender tilbage til det håndskrevne og er en del af DIY-trenden, for af ord kommer der kunstværker, som udmærker sig gennem deres egen personlighed og kreativitet. Der opstår et individuelt kunstværk med tegnede bogstaver og udsmykninger. Ord, citater eller egne statements udformes kreativt, for det håndskrevne er igen blevet moderne.

Pentel Sign Brush kaldes også gerne #touch. Fiberpennen fås i 12 farver og har en fin og fleksibel fiberspids, hvis stregstyrke varieres afhængigt af trykket. Den kan anvendes i forbindelse med filigran handlettering og er velegnet til begyndere, idet fiberspidsen er super nem at håndtere.

Vores Pentel Aquash Brush vandtankpensel er særligt populær, når man vil lave handlettering med vandfarver. Fiberpennen fås i 4 penselstyrker og kan bruges i forbindelse med blide farveforløb på hjemmelavede kort til bryllupper og fødselsdage. Tip: særligt effektiv sammen med vandopløselige guld- og sølvfarver.

Vores Pentel Color Brush med stor penselspids – det ideelle værktøj for brushlettering i store formater. Penslen indeholder meget farveintensivt akvarelblæk i 18 farver. Tip: farven skal blandes direkte ved spidsen, for på den måde kan man blande nye farver i henhold til farvelæren og skabe perfekte farveforløb.

Pentel Pocket Brush har en fin penselspids. Det sorte blæk er pigmenteret og lys- og vandfast, efter at det er blevet tørt. Velegnet til brushlettering-værker, som kombineres med andre kreative teknikker, fx når man vil lægge skygger eller kolorere passende til et handlettering-tema